Datasäkerhet och Informationssäkerhet

Robert Malmgren AB

“Trust is good, control is better.”

2011/03/26

Peka Djur 2.0

Tätt på utgivningen av Ironfox 1.0 tidigare i veckan, så har vi nöjet att släppa ytterliggare programvara!

Idag tog Apple in vår app "Peka Djur" version 2 på AppStore! Peka-apparna kom till tack vare att tobbe fick tillökning och tyckte att barnappar vore något att titta lite närmare på

Jämfört med version 1, så har denna version många nyheter och förbättringar.

En av de stora anledningarna till att vi håller på med apparna är att skaffa oss förstahandserfarenhet av utveckling för smartphones, hur själva releaseprocessen fungerar, hur Apple reagerar och hanterar små ISVs, etc.

Det är kul, lärorikt och har en och annan utmaning. Tillexempel kan vi lägga "rejected by apple" till våra CV:n. Det är mindre allvarligt än vad det låter. Vi skulle släppa en fix till 1.0-varianten, dvs 1.0.1, men en bugg hade smygit sig in, så appen fungerade på iPhone men krashade om man gjorde vissa saker på iPad. Det upptäckte Apple i sin "review process" vid antagandet till appstore. När mailet från apple kom med "application rejected" så var man lite arg och svor mellan tenderna om "godtyckliga refuseringar" och "idioti" - man hade ju läst en hel del om folk som fått nobben på olika appar. I efterhand kan man bara tacka John på app reviewavdelningen för mailet med en bra hjälpande text om varför appen inte godtogs, tillsammans med en översänd krashdump och allt.


	"We have included additional details below to help explain the issue
	 and hope you'll consider revising and resubmitting your app."

Visst gjorde vi det - så vi tog Apple på orden. Och nu har vi nått nästa milstolpe - 2.0 ;-)


----
Written by Robban @ 2011-03-26