Datasäkerhet och Informationssäkerhet

Robert Malmgren AB

“Trust is good, control is better.”

2011/07/02

Varför iPhone?

iPhone är den bästa telefonen på marknaden om man vill spela spel, och vad är inte bättre än att spela igenom Phantasy Star II från Sega Genius :)

Efter att jag spelat igenom det så blev jag inspirerad att koda ihop en s.k. "Walk Through" (hjälptext för att underlätta navigering och agerande i spelets olika situationer) för det. Arbetet bestod mest i att klippa/klistra, då kartor och textguiden är lånade från stora stygga internet.

Appen som sådan är nu under "review" hos Apple! Jag hoppas att den borde bli släppt under de närmsta dagarna - om jag inte har missat någon gummisnodd i interfacebuilder :) Förutom just den gratisappen så är några appar till på gång om tiden finnes.


På tal om iPhone och Apples värld så måste jag slå på stora trumman för iTunes och iTunes University, som är en av det bästa saker som finns för den som vill vidareutvecklas och lära sig mer.

Nu är det ju inte själva iTunes som är bra, det är väl igentligen en av de sämre mediaspelarna men det finns ju även en del bra funktioner så som AirPlay. Men filstödet är ju inte känt för att vara brett och plugins finns det inte för iOS versionerna. Men man kan leva med en lite sämre mediaspelare om utbudet är riktigt bra och det är precis vad iTunes har. iTunes University är precis som det låter, kurser på universitetsnivå som är filmade, redigerade och gratis tillgängliga i både "sd" samt "hd"-format, tillsammans med eventuellt extramaterial.

Föreläsningarna innehåller allt från it-kurser till historia, medicin etc. Tidigare har jag provat lynda.com för att lära mig mer om olika tekniker, men en kurs från ett universitet med 25 föreläsningar รก 60-90min vardera som dessutom är kostnadsfritt är oslagbart.

Särskilt intressanta tycker jag kurserna från Stanforduniversitetet i Kalifornien inom ämnet iOS-utveckling har varit. Det finns filmade föreläsningar från ett par olika årskurser inspelade de senaste läsåren. Innehållet i föreläsningarna sträcker sig från grundläggande dragningar där läraren går igenom såväl programspråk, målmiljöns olika komponenter och ramverk, vidare till olika gästföreläsare som beskriver erfarenheter från sina produktuvecklingar, etc.

Det finns även svenska universitet/högskolor representerade men eftersom iTunes är dåligt på väldigt många sätt så går det inte att lista efter land eller skolor utan det är som allt annat på iTunes Store, man måste vara populär för att synas eller ha bra kontakter in mot Apple som vissa större investments/utvecklingsbolag har. Men hur man kan lyfta fram sina produkter och synas bättre i iTunes Store är en snårig historia som jag kanske kan skriva om någon annan gång.

CS193P Stanford
----
Written by Tobbe @ 2011-07-02